Thailand heeft een tropisch klimaat met temperaturen rond de 30 graden Celsius gedurende het hele jaar, waardoor het land het hele jaar door bezocht kan worden. De seizoenen in Thailand verschillen echter aanzienlijk van wat we gewend zijn, met drie duidelijk onderscheiden periodes: het koele seizoen, het hete seizoen en het regenseizoen.

- **November t/m februari: Het koele seizoen**
Tijdens deze periode is het toeristenseizoen in Thailand vanwege de ideale weersomstandigheden en het aangename klimaat. Er is weinig regen, de zon schijnt volop, en de natuur is groen en levendig na het net afgelopen regenseizoen.

- **Maart t/m juni: Het hete seizoen**
Het koele seizoen maakt plaats voor het hete, droge seizoen, waar de temperaturen in de middaguren boven de 30 graden Celsius kunnen stijgen. Voor activiteiten wordt aangeraden om 's ochtends vroeg of in de namiddag te plannen om de intense hitte te vermijden. Verkoeling zoeken bij het zwembad of aan zee is een goede optie.

- **Juli t/m oktober: Het regenseizoen**
Het regenseizoen wordt gekenmerkt door tropische regenbuien die meestal niet langer dan een uur duren en vaak in de namiddag vallen. Desondanks laat de zon zich tussen de buien door zien. Het is handig om hiermee rekening te houden bij het plannen van activiteiten tijdens deze periode.