Haad Yuan – het rust moment op Koh Phangan

Haad Yuan is een schilderachtig strand op het eiland Koh Phangan, dat gelegen is in de Golf van Thailand. Koh Phangan is vooral bekend vanwege zijn bruisende nachtleven en de wereldberoemde Full Moon Party, maar Haad Yuan biedt een heel andere atmosfeer, namelijk een rustige en meer ontspannen omgeving. Hier zijn enkele kenmerken van Haad Yuan:

1. **Rust en afzondering:** Haad Yuan is verdeeld in twee delen: Haad Yuan West en Haad Yuan East. Haad Yuan West is over het algemeen rustiger en vrediger dan zijn oostelijke tegenhanger. Het westelijke deel staat bekend om zijn afgelegen, witte zandstrand en kalme wateren.

2. **Prachtig strand:** Het strand van Haad Yuan wordt vaak beschreven als een tropisch paradijs, met fijn zand en helderblauw water. Het is een geweldige plek om te ontspannen, te zonnebaden, te zwemmen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Koh Phangan.

3. **Activiteiten:** Hoewel Haad Yuan vooral bekendstaat als een ontspanningsbestemming, zijn er toch enkele activiteiten beschikbaar. Je kunt snorkelen in de heldere wateren, yogalessen volgen, mediteren of een wandeling maken door de omliggende jungle.

4. **Accommodatie:** Er zijn verschillende accommodatiemogelijkheden in de buurt van Haad Yuan, variërend van budgetvriendelijke bungalows tot chique resorts. Het gebied biedt ook eco-vriendelijke accommodaties voor degenen die dichter bij de natuur willen zijn.

5. **Bereikbaarheid:** Haad Yuan is toegankelijk per boot vanaf de nabijgelegen stranden, zoals Haad Rin. Het is een avontuurlijke reis, omdat je via het water naar het strand reist. Vanuit Haad Rin kun je een boot nemen om Haad Yuan te bereiken.

Haad Yuan is een ideale bestemming voor reizigers die de drukte van de Full Moon Party willen vermijden en in plaats daarvan willen genieten van een rustige en prachtige omgeving in Thailand. Het is een geweldige plek om te ontspannen, tot rust te komen en te genieten van de natuur.