Het magnifieke Thailand laat je verwonderen en bewonderen, maar ook verrassen en plezieren. In 19 dagen tijd ziet u veel verschillende kanten van Thailand. Het turbulente Bangkok,  de spelende kinderen in de Isaan

Khao Yai, dit ca. 2170km2 grote natuurreservaat is het oudste wildpark van Thailand en absoluut een bezoek waard. Er zijn verschillende routes mogelijk (makkelijk tot moeilijk). Tijdens de wandeling die wij voor u in gedachten hebben (ca. 3km) kunt u onder andere gibbons, apen, zwijnen, herten, civetkatten en diverse vogelsoorten tegenkomen. Wellicht heeft u zelfs het geluk een olifant of beer te spotten

 

Het kleine en gezellige plaatsje Phimai. Je bezichtigt hier een van de mooist overgebleven tempelruïnes uit de Khmer-tijd: Prasat Hin Phimai. De bekendste tempel van het complex is Pratu Chai; deze vormt de uitgang van de stad in de richting van Angkor in Cambodja.

Wordt wakker in Chiang Khan, dit slaperige grensdorpje ligt aan de oevers van de Mekong Rivier en wordt omringd door een prachtige omgeving. Er zijn een paar guesthouses, maar veel andere reizigers zul je er niet tegenkomen. 

Beleef de Baht Tak, ’s morgens bij zonsopgang, rond 5.30 uur, verlaten de monniken hun tempels en wandelen ze blootsvoets in hun oranje gewaden door de straten van Chiang Khan. In de hoofdstraat zitten de dorpelingen klaar,  om handjes rijst,  water en wat fruit aan de monniken te geven, als respectvolle geste en spirituele traditie.

REISROUTE: BANGKOK - KANCHANABURI - ERAWAN - KHAO YAI - PHIMAI - UDON THANI - CHIANG KHAN - BANGKOK.