Hoe zeg je 'Hallo' in het Thais?
Laten we beginnen met iets dat je zeker zult gebruiken. En dat je zult horen zeggen wanneer je in contact komt met hotelpersoneel of een restaurant of winkel binnengaat. Je zult ook merken dat dit gepaard gaat met een 'Wai'. Hierbij breng je je handen samen voor je borst. Net zoals je zou doen als je een gebed opzegt.

Mannen zeggen 'Sawatdee krap' - สวัสดีครับ

Vrouwen zeggen 'Sawatdee kaa' - สวัสดีค่ะ

En als je je afvraagt hoe je 'Goodbye' zegt in het Thais. Dan is het hetzelfde als Hello. Zie Sawatdee als het Thaise equivalent van het Italiaanse 'Ciao'. Je kunt het gebruiken om hallo of tot ziens te zeggen in de Thaise taal.

Hoe zeg je 'Alsjeblieft' en 'Dankjewel' in het Thais?
De beleefdheidsvormen 'Krap' en 'Kaa' vervangen de woorden 'Alsjeblieft' aan het einde van een zin. Je hoeft dus niets anders te leren. Wat betreft het zeggen van 'Dankjewel' in het Thais . . .

Mannen zeggen 'Kob Kun krap' - สวัสดีตอนเช้าครับ

Vrouwen zeggen 'Kob Kun kaa' - สวัสดีตอนเช้าค่ะ

De rekening vragen in het Thais
Er zijn een paar manieren waarop je mensen om de rekening hoort vragen in een bar of restaurant. De ene is erg makkelijk te onthouden omdat het twee Engelse woorden zijn - maar uitgesproken in Thais Engels :-).

Als je in een bar bent, zul je mensen vaak horen vragen naar de 'Check Bin' - de rekening (of als je Amerikaans bent, de cheque. ) 'Check Bin' is gewoon deze twee woorden samen.

De andere manier om de rekening te vragen is door 'Gep Tang' te gebruiken. Gebruik dit in restaurants.

Om te vragen Kan ik de rekening krijgen, alsjeblieft in het Thais.

Mannen zeggen 'Gep Tang krap' - เก็บตังค์ครับ

Vrouwen zeggen 'Gep Tang kaa' - เก็บตังค์ค่ะ