Isaan word vaak over het hoofd gezien door toeristen. Veel reizigers vergeten dit bijzondere gebied in het Noordoosten van Thailand. Dit is erg zonde want hier maak je nog wel kennis met het echte Thaise leven. De Isaan bestaat uit 19 provincies en is hiermee het grootste gebied van Thailand en heeft een prachtig landschap. Het is tevens ook het meest onderontwikkelde en armste gedeelte van Thailand. Je vindt in dit gebied veel authentieke dorpjes en historische parken. De bevolking is er erg gastvrij. Verder bestaat de omgeving van Isaan uit een landschap van uitgestrekte rijstvelden en bergketens. De Isaan is de perfecte reisbestemming als je opzoek bent naar een niet-toeristische regio.

De bevolking in de Isaan is heel gastvrij en vriendelijk. Als reiziger word je vaak vriendelijk begroet en geïnteresseerd bekeken. De inwoners zijn erg nieuwsgierig naar westerse toeristen. De mensen zijn ook erg verbonden met het boeddhisme en het animisme. Het animisme is het geloven in geesten. De tradities en oude gebruiken spelen een grote rol in het leven van de arme boerenfamilies in Isaan. 

Het leven is hier heel anders dan het drukke leven in de stad. Er is veel armoede in deze regio en de bevolking is erg aangewezen op hun familie. Ouders en kinderen wonen samen met hun grootouders in een huis. Vaak wonen hier soms ook nog ooms of tantes bij. Iedereen uit het gezin moet een bijdrage leveren aan het huishouden. Vaak vertrekt de oudste dochter van een gezin naar de grote stad om werk te zoeken en geld te verdienen voor haar familie. Dit gebeurt al op 14-jarige leeftijd. De huizen zijn heel eenvoudig en hebben meestal geen meubilair. Er staan geen bedden waar de mensen kunnen slapen. Ze slapen vaak op een matje op de grond. Er is meestal ook geen stromend water aanwezig. Er wordt dus meestal gedoucht op de ouderwetse manier met een emmertje met water.

De Isaan is dus een prachtige streek in Thailand waar je het echte Thaise leven kunt ontdekken zonder gestoord te worden door alle westerse toeristen. Als je opzoek bent naar iets authentieks en typisch Thais dan is dit zeker een geschikte bestemming.