Elephants World Kanchanaburi

Elephants World is een zelfvoorzienende milieuorganisatie die zorgt voor gedomesticeerde olifanten, gelegen net buiten de stad Kanchanaburi, Thailand.

Elephants World voorziet in de dagelijkse behoeften van meer dan 30 olifanten en medewerkers door Eco-reizigers de ervaring te bieden van een persoonlijke ontmoeting van dichtbij met deze prachtige dieren. Onze bezoekersprogramma's variëren van een bezoek van één dag tot de Mahout Experience van een week of langer.

De missie van Elephants World is om de best mogelijke zorg te bieden aan onze olifanten, medewerkers en bezoekers. We verwelkomen reizigers hier thuis en over de hele wereld. We streven ernaar om elk moment dat je bij ons doorbrengt leerzaam, plezierig en zinvol te maken, omdat we begrijpen dat onze bezoekers van olifanten houden en net als wij een rol willen spelen in het behoud van de olifanten voor toekomstige generaties.

In Thailand werkten olifanten van oudsher samen met mensen in de houtkap. In 1989 vonden er als gevolg van ontbossing verwoestende overstromingen plaats in het hele land en als gevolg daarvan verbood de regering officieel de houtkap. Dit was een goed besluit voor het milieu, maar bracht grote uitdagingen met zich mee voor olifanteneigenaren die zelf het onderhoud van hun hongerige olifanten moesten bekostigen, die een huis aan een rivier nodig hadden en idealiter elke dag een tiende van hun lichaamsgewicht moesten eten, elke dag weer.

Dr. Samart, een dierenarts, en zijn vrouw Khun Fon, gevestigd in de provincie Kanchanaburi, wilden helpen. Samen richtten ze in 2008 Elephants World op aan de oevers van de River Kwai. Het begon aanvankelijk als een oplossing om een klein aantal oudere en gewonde lokale olifanten in dringende nood een thuis en voedsel te bieden. Ze begonnen hun project met fondsenwervingsactiviteiten, maar na verloop van tijd, toen Elephants World online over de hele wereld bekender werd om haar zorgzame werk met olifanten, bleek ecotoerisme de broodnodige stabiele inkomsten op te leveren die nodig waren om de groeiende gemeenschap van olifanten, mahouts en medewerkers te ondersteunen.

Vandaag, is Elephants World volledig zelfvoorzienend en als gevolg daarvan zijn we in staat geweest om een thuis te geven aan meer dan 30 olifanten en 130 medewerkers.

Onze missie is om de best mogelijke zorg te bieden aan onze olifanten, medewerkers en bezoekers. We verwelkomen reizigers hier in Thailand en over de hele wereld. We streven ernaar om elk moment dat je bij ons doorbrengt leerzaam, plezierig en zinvol te maken, omdat we begrijpen dat onze bezoekers van olifanten houden en net als wij een rol willen spelen in het behoud van de olifanten voor toekomstige generaties.

Programma van een halve dag (middagbezoek) (inclusief lunch)

11.30  Introductie & Veiligheidsregels +Buffetlunch
12.30  Observeer hoe onze olifanten een modderbad nemen (olifanten spa)
12.50  Eten klaarmaken voor de olifanten. De activiteiten kunnen per dag verschillen, bijvoorbeeld bana gras snijden, kleefrijst of grasballetjes maken.
13.45  Neem samen met de olifanten een modderbad.
14:00  Neem de olifanten mee naar de rivier voor een bad.
14.45  Bezoeker neemt een douche (handdoeken worden verstrekt door Elephants world)
15.00  Voer de olifanten met groenten en fruit.
15.30  Einde van de dag.

Prijzen
Volwassenen (12+) 1800 THB
Kinderen (4 - 11) 1300 THB
Inclusief :
Vervoer van en naar de stad Kanchanaburi,
lunch, drinkwater, koffie en thee
Betaling vindt plaats bij aankomst in ElephantsWorld.