Tips & Gewoontes omtrent eten

De Thai houdt ontzettend van eten. Volgens de Thaise bevolking kan je beter 15 keer op een dag een klein beetje eten, dan 3 keer een hele maaltijd. Houd hier rekening mee tijdens je vakantie in Thailand.

Interessante gewoontes omtrent het eten in Thailand:

  • In Thailand eet je met een vork en een lepe, dus niet met stokjes! De vork houd je in je linkerhand en de lepel in je rechter. Gebruik de vork om het eten op je lepel te schuiven. Eten doe je uiteindelijk met je lepel. Gebruik nooit je vork om eten naar je mond te bewegen. Dit vindt de Thai niet netjes. Ditzelfde geldt voor de onreine linkerhand.
  • Eet je met locals of in een typisch Thais restaurant? Dan wordt het eten op grote schalen midden op tafel geserveerd. Het is de bedoeling dat iedereen hiervan kan eten. Eten in Thailand is een belangrijk sociaal gebeuren.
  • Kleefrijst eet je met je vingers. Met je vingers draai je er balletjes van en samen met nog wat andere gerechten kan dit met de vingers gegeten worden.
  • In Thailand zijn ze gewend dat de oudste of rijkste persoon de rekening betaalt. Mocht je uiteten gaan met Thaise locals, houd er dan rekening mee dat zij jou als westerling, als rijker beschouwen.