Koh Samet

Koh Samet is een betoverend eiland gelegen in de Golf van Thailand, op ongeveer 220 kilometer ten zuidoosten van Bangkok. Het eiland staat bekend om zijn prachtige witte zandstranden, azuurblauwe wateren en weelderige tropische landschappen.

Koh Samet is een populaire toeristische bestemming vanwege de nabijheid tot de hoofdstad en de gemakkelijke toegang met de veerboot vanaf de kust van Rayong.

Het eiland biedt een verscheidenheid aan activiteiten, waaronder zwemmen, zonnebaden, snorkelen en duiken. Verschillende stranden zoals Sai Kaew, Ao Phai, Ao Hin Khok, en Ao Wong Deuan zijn populaire bestemmingen voor bezoekers vanwege hun prachtige stranden en een verscheidenheid aan eetgelegenheden en accommodaties, variërend van eenvoudige bungalows tot luxe resorts.

Hoewel Koh Samet relatief klein is, biedt het een levendige sfeer met tal van strandbars, restaurants en winkels. Het eiland behoudt echter nog steeds een ontspannen en tropische sfeer, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor reizigers die op zoek zijn naar een mix van ontspanning en activiteiten in een prachtige eilandomgeving.