Kanchanaburi 

Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, natuur of gewoon wilt ontspannen, Kanchanaburi heeft voor elk wat wils.

Kanchanaburi is een prachtige provincie in Thailand met veel interessante bezienswaardigheden en activiteiten. Hier zijn enkele "must see" en "must do" suggesties:

De Brug over de Rivier Kwai: Dit is waarschijnlijk de beroemdste bezienswaardigheid in Kanchanaburi. De brug staat symbool voor de beruchte Birma-spoorlijn uit de Tweede Wereldoorlog. Je kunt over de brug lopen en het omliggende gebied verkennen om meer te weten te komen over de geschiedenis.

Hellfire Pass Museum: Dit museum is gewijd aan de geschiedenis van de Birma-spoorlijn en de gedwongen arbeiders die eraan werkten. Het ligt bij de Hellfire Pass, een smalle doorgang die de krijgsgevangenen tijdens de oorlog moesten uithakken.

Death Railway: Naast de brug vind je de Death Railway, een historische spoorweg die loopt langs een schilderachtig landschap. Je kunt een treinrit maken langs delen van deze route voor een onvergetelijke ervaring.

Kanchanaburi War Cemetery: Een ontroerende plek ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Het is goed onderhouden en biedt een rustige plek voor reflectie.

VN Guesthouse

VN Guesthouse ligt in Kanchanaburi direct aan de rivier met een prachtig panoramisch uitzicht op de River Kwai.

De kamers zijn voorzien van een ventilator of airconditioning en hebben allemaal een eigen badkamer met een warme douche en toilet. We bieden verschillende kamertypes, van een betonnen kamer met TV op het land tot een kamer op ons vlothuis met privébalkon met uitzicht op de rivier. Wij slapen op het water.

Naast ons guesthouse hebben we ook een authentiek restaurant. Ons restaurant kijkt uit over de River Kwai en biedt de hele dag door een prachtig uitzicht (zonsondergang). We serveren dagelijks van 7 uur 's ochtends tot 10 uur 's avonds vers bereide Thaise, Birmese en Europese gerechten. Verse koffie, fruitshakes, koude bieren en cocktails zijn verkrijgbaar.

VN Guesthouse ligt op slechts een paar minuten lopen van het treinstation van Kanchanaburi en op 2 KM van het busstation in het stadscentrum. 

Het Death Railway Museum, dat we aanraden om te bezoeken, ligt op korte loopafstand, tegenover de oorlogsbegraafplaats. De Bridge of the River Kwai ligt op 2 km afstand en er zijn nog veel meer interessante plekken om te bezoeken, vraag het gewoon aan ons team bij aankomst.

Elephants World Kanchanaburi

Bij Elephants World ziet u geen olifanten die kunstjes doen en u kunt ook niet in een mandje op hun rug door de jungle hobbelen maar wat u hier wel beleefd is een dag tussen en met olifanten die eindelijk hun liefdevolle (rust)huis hebben gevonden. U helpt ze door hen te verzorgen, een onvergetelijke belevenis!

Elephants World is opgericht door Dr. Samart Prasitthiphon, een dierenarts die voor de provincie Kanchanaburi werkte en daar ook verantwoordelijk was voor de olifanten die in de jungle werkten voor de houtkap. De werk- en leefomstandigheden voor de olifanten waren zwaar. Toen in 1988 de houtkap werd verboden werden veel olifanten en hun mahouts werkeloos. Zij gingen soms naar de steden om te bedelen en er ontstonden vele olifantenkampen waar de olifanten ook vaak slecht behandeld werden en gebruikt werden om in plaats voor de houtkap nu voor de toeristenindustrie te werken. Van de regen in de drup. Olifanten die "schilderen", kunstjes doen en met een mand en twee toeristen een gewicht van zo`n 200 kilo op hun rug meetorsend rondjes sjokken door de "jungle". Olifanten zijn sterk maar juist hun rug is een zwak gedeelte, geschikt voor een maximaal gewicht van zo`n 100 kilo.

Elephants World geeft oude, zieke en mishandelde olifanten een tehuis waar zij de rest van hun leven kunnen verblijven. Het motto is dat de rollen nu omgedraaid worden: wij werken voor de olifanten en niet andersom.
We baden hen, bereiden en zoeken eten voor ze, voeden hun en geven medische verzorging. En dan realiseer je je hoe deze intelligente en gevoelige kolossen genieten van hun nieuwe leven.