Suvarnabhumi Airport

De internationale luchthaven van Bangkok, genaamd Suvarnabhumi, spreek je uit als: “Soo-wan-na-boom”, sinds 2006 de belangrijkste internationale luchthaven van Thailand. Gelegen op ongeveer 36 kilometer ten oosten van het centrum van Bangkok, biedt de luchthaven verschillende vervoersopties om naar de stad te reizen.

Volg bij het verlaten van het vliegtuig de blauwe bordjes met 'Immigration'. Na het doorlopen van de taxfree winkels kom je bij ongeveer 15 'Immigration'-balies waar je je paspoort toont, een foto wordt genomen en je een stempel als gratis visum krijgt. Vervolgens ga je naar de bagageband.

Na het oppikken van je bagage en het passeren van de douane, ga je van de 2e naar de 1e verdieping van het luchthavengebouw, waar het openbaar vervoer beschikbaar is. Er zijn verschillende vervoersmogelijkheden, waaronder taxi's, luchthavenlimousines, airport express bus, stadsbus, minibusjes, airport rail link en intercity bussen.

De luchthaven heeft vijf verdiepingen met specifieke functies, waaronder vertrek (4e verdieping), restaurants/winkels (3e verdieping), aankomst (2e verdieping), taxi en bus (1e verdieping), en het Airport Rail Link station (B-verdieping).

Als je ervoor kiest om met een taxi vanaf de luchthaven naar het centrum van Bangkok te reizen, ga dan naar de eerste verdieping bij de Passagiers Terminal, Gates 4 en 7. De taxi's zijn 24 uur per dag beschikbaar, kosten ongeveer 350 tot 400 baht (inclusief tolgeld), en de reisduur is onder normale verkeersomstandigheden ongeveer 45 minuten. Vergeet niet een bonnetje te halen bij de automaat voordat je instapt. De officiële meter taxi wordt vaak gekozen door toeristen, vooral als de kosten gedeeld kunnen worden met meerdere personen.