Vaping in Thailand

Vaping in Thailand is illegaal. E-sigaretten zijn verboden, net als navulpatronen. Ze zijn verboden sinds 2014.

Er zijn verschillende niveaus van straffen, maar als je betrapt wordt op vaping of zelfs met een e-sigaret in je bezit, kan dat resulteren in een boete van maximaal 30.000 Baht en een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar. Hier wordt niet veel reclame voor gemaakt, maar je vindt waarschuwingen op websites van Thaise ambassades en ook op websites van de overheid - bijvoorbeeld de Thaise ambassade in het Verenigd Koninkrijk.

Dit harde standpunt werd in augustus 2022 herhaald, na de legalisatie van marihuana in Thailand. ( Ja, wiet is legaal, maar vaping niet. #AmazingThailand ) Vice-minister-president en minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul bevestigde opnieuw het verbod op de invoer en het gebruik van e-sigaretten. Hij verklaarde dat e-sigaretten aanzienlijke gezondheidsrisico's met zich meebrengen voor gebruikers en dat vaping nieuwe rokers creëert, vooral onder jongeren in Thailand.

Desondanks is de illegale e-sigarettenmarkt in Thailand de afgelopen jaren enorm gegroeid. In 2019 werd de totale waarde geschat op 3 tot 6 miljard baht (USD 100 - 200.000.000). Dit is een groot bedrag, maar het is nog steeds maar 5% van de totale tabaksindustrie in Thailand.

Dit is nog steeds niet algemeen bekend onder toeristen. Maar er zijn talloze nieuwsberichten geweest over toeristen die betrapt werden op vaping en zware boetes kregen.