De Isaan, de vergeten provincie

Het noordoosten van Thailand, beter bekend als de Isaan, is een regio die vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen. Terwijl de meeste reizigers zich richten op bekende bestemmingen zoals Bangkok, Chiang Mai en Phuket, biedt de Isaan een unieke en authentieke ervaring die nergens anders te vinden is.

De Isaan omvat verschillende provincies, waaronder Nakhon Ratchasima, Udon Thani en Khon Kaen. Elke provincie heeft zijn eigen unieke charme en attracties. Van historische tempels tot schitterende nationale parken en bruisende lokale markten, er valt veel te ontdekken in deze regio.

Een hoogtepunt van een bezoek aan de Isaan is de kennismaking met de rijke cultuur en tradities van het gebied. Het is de thuisbasis van diverse etnische groepen, waaronder de Lao, Khmer en Tai. Bezoekers kunnen traditionele dansen bijwonen, lokale handwerken bewonderen en genieten van heerlijke gerechten die kenmerkend zijn voor de streek.

Een ander essentieel aspect van de Isaanse cultuur is het boeddhisme. Er zijn vele prachtige tempels en heiligdommen, waaronder de beroemde Wat Phra That Phanom in Nakhon Phanom, een van de belangrijkste pelgrimsoorden voor boeddhisten in Thailand.

De Isaan is ook beroemd om zijn adembenemende natuur. Nationale parken zoals Khao Yai en Phu Kradueng bieden fantastische wandelroutes door weelderige bossen en bergen. Bezoekers kunnen ook genieten van spectaculaire watervallen, zoals de Tat Ton-waterval in Chaiyaphum.

De regio heeft ook vele indrukwekkende historische locaties, waaronder de oude stad Phimai met zijn goed bewaarde Khmer-tempel en de prehistorische rotsschilderingen bij Pha Taem in Ubon Ratchathani.

Een van de grootste charmes van de Isaan is de gastvrijheid van de lokale bevolking. Bezoekers zullen merken dat de mensen hier vriendelijk en behulpzaam zijn, vaak bereid om hun cultuur en tradities te delen.